Google Analytics je orodje, ki na vaši spletni strani meri obisk strani, razultate pa prikazuje čisto po vaših željah in zahtevah. Predno kodo za merjenje obiska vaše strani dodate na vašo spletno stran, morate to kodo še ustvariti.

Najprej se na tem naslovu (https://www.google.com/analytics/reporting/login?ctu=https://www.google.com/analytics/settings/%3F) prijavite z vašim Googlovim računom (če ga slučajno še nimate, si ga lahko enostavno usvarite).

Ko ste se uspešno prijavili, morate ustvariti kodo za merjenje statistike. V obrazec vpišite URL vaše spletne strani, ime računa (poljubno), izberite željeni čas in državo ter kliknite nadaljuj (Continue)!

V naslednjih dveh korakih vpišite še vaše ime ter označite, da se strinjate s splošnimi pogoji. Nato se vam bo generirala koda iz katere morate prepisati samo serijsko številko merjenja statistike.

 


Kopirajte številko in shranite na stavitve v Google Analytics.


Odprite vašo spletno stran v urejevalniku spletne strani in zgoraj desno kliknite na gumb Nadzorna plošča. Iz menija izberite Nastavitve spletnega mesta. Pod sekcijo Posebne značilnosti, klinite Pokaži možnosti. Pri statistiki spletnega mesta izberite Google analytics.V za to namenjen prostor vpišite številko, ki ste jo poprej skopirali.Tako! Sedaj vam je na voljo kompletni pregled statistike vašega spletnega mesta.


Za vsa vprašanja vam je pa na voljo naša tehnična pomoč!