S tem ko boste na vašo spletno stran dodali GOOGLE zemljevid , boste vašim obiskovalcem omogočili enostaven vpogled in shrambo  lokacije vaše pisarne.oziroma podjetja. Vstavljanja zemeljevida se bomo lotili po korakih.

POMEMBNO! Preden se logirate v Googlov uporabniški račun morate preiti na angleško verzijo Googla saj slovenska različica Google zemljevida ne podpira.

1. Logiramo se v svoj obstoječi Google uporabniški račun. V kolikor ste že kdaj uporabljali katerokoli od Googlovih aplikacij kot npr; gmail, google prevajalnik, vpis spletne strani v iskalnik, ...itd, potemtakem Google uporabniški račun že imate, v kolikor niste, ga morate najprej kreirati. Ko smo se logirali kliknemo zavihek na levi strani "Maps" in v iskalnik (prostor označen z rdečo) vpišemo naslov željene lokacije.

2. Na levi strani izberete pravilno lokacijo v kolikor se izpiše več opcij ter kliknete nanjo. Na desni strani se nato pojavi zemljevid lokacije, ki ste jo izbrali. V levem kotu zemljevida se nahaja navigacija s katero lahko zemljevid približate oziroma oddaljite.3.Izberite opcijo "Link", ki se nahaja na desni strani (spodaj). Pojavi se okence, ki vsebuje direktno povezavo do zemljevida in okence, ki vsebuje HTML kodo (Paste HTML to embed in website). Kodo kopirate in jo vstavite v HTML izseček na vaši spletni strani.4. Na spletni strani poleg kontakta oz podatkov o podjetju vstavite HTML izseček (kot kaže spodnja slika) in kopirajte HTML kodo zemljevida v prostor na desni strani (označeno z rdečim okvirjem desno). Nato klinkite osveži.5. Preden objavite Google zemljevid, preverite ali funkcija približevanja in oddaljevanja funkcionira.