vam omogoča dodajanje manjših delov HTML, JavaScript ali CSS kode v prostor za vsebino na vaši spletni strani. Naprednejši uporabniki lahko HTML izseček uporabljajo tudi za integracijo poljubnih programskih orodij in funkcionalnosti na svojo spletno stran (npr. Google Analytics, Google AdSense, Paypal ipd.).

HTML izseček

HTML izsečka ne morete uporabljati za prilagoditev dizajna, namestitev skript na strežnik ali kot nadomestilo za urejevalni vmesnik.

Če želite na stran dodati HTML izseček, v zgornjem meniju najprej izberite Dodaj vsebino > HTML izseček. Zeleni pravokotniki bodo označili pozicije, na katere lahko vstavite HTML izseček. S klikom izberite želeno pozicijo in odprlo se bo nastavitveno okno HTML izsečka. Vanj vstavite želeno HTML kodo in izberite Osveži.

 

 

HTML izseček lahko vstavite tudi v urejevalniku teksta in slik. Ta način vam omogoča večji nadzor nad položajem izsečka v odnosu na druge vsebine. Lahko ga boste poravnali, vstavili v tabelo itn.

Ko v HTML izseček dodajate lastno kodo, vas prosimo da temeljito preverite njihovo pravilnost, saj lahko poškodovana ali nepravilna koda povzroči težave z urejanjem ali nepravilen izgled vaše spletne strani.