Facebook dodatek omogoča sledenje aktivnosti vaših prijateljev na katerikoli internetni strani.
Če želite dodati Facebook na vašo spletno stran morate najprej dodati aplikacijo. V meniju nadzorna plošča kliknite zavihek Dodatki.


Odpre se vam okno za dodajanje aplikacij. Če aplikacije Facebook še nimate naložene, potem najprej kliknite gumb .


Iz seznama izberite aplikacijo Facebook Social Plugins in kliknite gumb Install.


Ko ste to storili, se bo aplikacija pojavi v meniju za dodajanje vsebine. Facebook element se doda na stran na enak način kot kateri koli drug element za vsebino. Preprosto izberite Facebook iz menija Dodaj vsebino in kliknite na zeleno polje kjer želite, da se Facebook dodatek prikaže.

Aplikacija Facebook nudi različne vrste vtičnikov – od enostavnih Like gumbov, ki se lahko nahajajo kjerkoli na spletni strani, do bolj zahtevnih, kot so Komentarji.


Vrsta vtičnika

 

Opis

 

Uporaba

Like Button
 
Gumb Like omogoča uporabniku enostavno širjenje vaše vsebine na Facebooku. Ko uporabnik klikne Like na vaši spletni strani se zgodba pokaže na njegovem Zidu skupaj z hiperpovezavo do vaše strani.
 Pomaga bralcem pripeljati promet na vašo spletno stran.
     
Send Button
 Gumb Pošlji pomaga uporabnikom, da vsebino hitro pošljejo prijateljem. Bralci imajo možnost pošiljanja URLja kot sporočilo prijateljem, na Zid katere od Facebookovih skupin ali pa kot email na katerikoli email naslov. Medtem ko Like omogoča hitro širjenje z vsemi Facebook prijatelji, Pošlji pošlje zasebno sporočilo le izbranim prijateljem. Pomaga bralcem pripeljati promet na vašo spletno stran.
     
Like Box
 

Like box je dodatek, ki uporabnikom Facebook strani omogoča pridobivanje Likov z njihovih lastnih spletnih strani. Omogoča:


    • Vpogled v število ljudi, ki jim je Facebook stran všeč
    • Branje nedavnih objav s Facebook strani


Uporabo gumba Like brez obiskovanja Facebook strani
 Privablja promet na vašo Facebook stran in povečuje število Likov.
     
Activity Feed
 

Activity feed prikaže najbolj zanimivo nedavno aktivnost na vaši spletni strani. Ker je vsebina podprta s strani Facebooka plugin lahko prikazuje prilagojeno vsebino ne glede na to ali je uporabnik prijavljen na vaši spletni strani ali ne. Activity feed prikazuje tako vsebine, ki so jih uporabniki delili s prijatelji, kot tiste, ki so jim bile všeč. Če je uporabnik prijavljen v Facebook bo vsebina prilagojena glede na objave njegovih prijateljev. Če pa uporabnik ni prijavljen, se bodo prikazali predlogi in možnost vpisa.


Ta aplikacija zahteva uporabo lastne domene.
 Prikazuje nedavno aktivnost vaših prijateljev na vaši spletni strani.
     
Recommendations
 

Dodatek Predlogi prikazuje prilagojene predloge za uporabnike vaše strani. Ker je vsebina podprta s strani Facebooka plugin lahko prikazuje prilagojeno vsebino ne glede na to ali je uporabnik prijavljen na vaši strani ali ne. Za ustvarjanje predlogov sistem zbere podatke o uporabi URLjev z vaše spletne strani. Prijavljeni uporabniki tako dobiljo predloge na podlagi aktivnosti njihovih prijateljev.


Ta aplikacija zahteva lastno domeno. 
 Plugin predlaga vsebine na vaši spletni strani glede na prejšnjo aktivnost uporabnikov na Facebooku.
     
Live Stream
 

Omogoča prenos aktivnosti in komentarjev v živo. Live stream najbolje služi dogodkom, ki jih prenašate v živo, npr. videi koncertov, govorov, internetnih pogovorov ali prenosa računalniških iger.


Ta dodatek zahteva Facebook App ID.
 Dodaja komentarje in aktivnost v realnem času.
     
Comments
 Komentarji uporabniku omogočajo komentiranje vaše spletne strani prek njegovega Facebook profila. Uporabniki lahko komentarje objavijo tudi na svojem Zidu. Značilnosti med drugim vključujejo tudi moderacijska orodja
 Dodaja komentarje na vaši spletni strani.